Boef in de wijk

‘Vang de boef in de wijk!’ Doet u ook mee?

In Berkelland is een aantal buurt-whatsapp-groepen actief. De deelnemers kijken uit naar verdachte situaties en bellen die door naar 112. Om dat in de praktijk te oefenen, houden politie en gemeente in de week van 13, 14 en 15 februari 2017 het spel: ‘Vang de boef in de wijk’. Prijsuitreiking is op 15 februari tussen 19.00 en 20.30 uur

Bewoners van Berkelland, waar een veiligheids-buurtwhatsapp-groep is, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het spel. Door gebruik te maken van de Whatsapp-groep, vangen ze een ‘boef’ in hun wijk en delen ze hun beleving via social media. Deelnemers die de boef vinden, of de beste informatie doorgeven via de Whatsapp-groep, krijgen na afloop een prijs uitgereikt van de burgemeester.

Doe mee!

Wie wil deelnemen, maar nog geen lid is van een Whatsapp-groep, kan zich aanmelden via www.buurtpreventieberkelland.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden.

Waarom ‘Vang de boef in de wijk?’

In gesprek met inwoners komt regelmatig naar voren dat zij schroom hebben om verdachte situaties te melden. Of deze soms niet herkennen als ‘verdacht’.

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112! Meer heterdaadkracht helpt voor een veiliger Berkelland. Het spel ‘Vang de boef in de wijk’ laat bewoners op een leuke manier bewust worden van verdachte situaties en geeft de gelegenheid om te oefenen met het signaleren en melden van verdachte situaties.